Global Payroll Complexity Index 2023

De Alight Global Payroll Complexity Index (GPCI) is een tweejaarlijkse benchmarkenquête die de complexiteit van payroll-processen in de top 40 landen rangschikt, met de nadruk op cruciale factoren zoals belastingregels, verplichte inhoudingen, socialezekerheidsbijdragen en rapportagevereisten.

Het GPCI-rapport toont aan dat Nederland een opmerkelijke positie inneemt, doordat het land is opgenomen in de top 10 van meest complexe landen voor payroll-verwerking, waarbij het zich bij de voorhoede van Europese landen bevindt.

Het rapport toont aan dat Frankrijk zijn positie als het meest complexe land voor payroll-verwerking behoudt. Duitsland, Zwitserland, Italië en Canada vormen de top vijf.

Het rapport van 2023 onthult dat de top 10 landen 29% complexer zijn dan de overige 30. Canada, Turkije, Nederland en Slowakije treden toe tot de top 10. Opmerkelijk is dat negen van de top 10 landen voor payroll-complexiteit in Europa liggen.

Het GPCI-rapport biedt waardevolle inzichten om de voortdurende uitdagingen in het zich ontwikkelende payroll-landschap aan te pakken. 

* Alight rangschikt de top 40 landen op basis van payroll-complexiteit uit bijna 200 landen waar het de payroll verwerkt.

    Bedrijfsomvang


    Wat is jouw huidige model voor payroll-servicelevering?




    Wat is het grootste pijnpunt in jouw huidige payrollproces?

    All information that you supply is protected by our Privacy Policy.
    In order to provide you with this free service, we may share your business information with companies whose content you choose to view on this website.
    By submitting your information you agree to our Terms of Use.
    Third party cookies may be placed, to serve more relevant ads when you browse the web.
    You can learn more about those ads here.